Spenatsoppa

Tillagningstid: 40 min
Portioner: 4

Ingredienser:

  • 2 msk rapsolja
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g torkade gröna linser
  • 450 g fryst spenat
  • 200 ml havregrädde
  • 500 ml vatten
  • 1 buljongtärning
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk rosmarin
  • ½ tsk chiliflakes

Gör såhär:

Skölj linserna noga och koka enligt anvisning på paketet (ca 30 min). Under tiden grovhackar du gullöken och vitlöken. Värm en stor kastrull eller gryta och fräs löken ett par minuter i oljan, till sätt kryddor, buljongtärning, vatten, havregrädde och fryst spenat, låt koka. När linserna har kokat klart häller du av kokvattnet och sköljer linserna noga igen, för att sedan hälla ner det i spenatsoppan. Ta fram en stavmixer och mixa till önskad konsistens.

Toppa gärna soppan med havregrädde, pumpafrön, chiliflakes och servera med bröd!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*