Kikärtsomelett

kikärtsomelett

Tillagningstid: 10 min 
Portioner:
 1

Ingredienser:

  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • Valfri kryddning (minst 3 tsk, för maximerad smak)

    Kryddexempel:
  • 1 tsk franska örter, 1 tsk vitlökspulver, 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk curry, 1/2 tsk gurkmeja, 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk paprika pulver, 1 tsk oregano, 1 tsk spiskummin

Gör såhär:

  1. Ta fram en bunke och mät upp samtliga torra ingredienser, (allt förutom vattnet). Blanda ordentligt.
  2. Tillsätt nu vattnet med 1 dl i taget och rör ordentligt däremellan så klumparna arbetas bort.
  3. Ta fram en non-stickpanna och ställ plattan på strax över medelvärme. Låt bli varm och häll sedan smeten rakt ner i pannan.
  4. Stek på ena sidan ca 3-4 min eller tills ovansidan börjar se torr ut. Är pannan liten och omeletten tjock är en vändning av omeletten nödvändig. Hela smeten måste vara genomstekt!
    Precis som en “vanlig” omelett gå smaker, innehåll och tillbehör att variera i en oändlighet. Anpassa den efter din smak och tycke!

Där jag delar med mig av
100% växtbaserad, klimatsmart,
hälsosam, enkel och billig matlagning

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*