The Magic of Grains – Havre

  • God smak!
  • Kolesterolsänkande
  • Högt proteinvärde
  • Bra för hjärthälsan
  • Bra för tarmhälsan
  • Härlig mättnadskänsla
  • Odlas svenskt, kravmärkt och ekologiskt!

Havre är ett sädeslag som vid ren odling är glutenfritt, vilket är en av de bästa egenskaperna om du frågar mig, eftersom jag själv inte kan äta gluten. Utöver denna fantastiska egenskap har jag ovan rabblat en rad både hälsofördelar och hållbarhetsaspekter. 

Havregrynet använder jag VARJE DAG till min magiska frukostgröt!

Andra användningsområden värda att lyfta:

  • Havredryck i kaffet
  • Havremjöl i bakning (bröd och kakor)
  • Hela havrekron som “havreris” istället för ris
  • Mathavre istället för bulgur, couscous till grytor och biffar.
  • Havre går också utmärkt att göra energibollar med om nötter känns för dyrt eller kaloririkt
  • Havre använder jag när jag gör vegobiffar som ett glutenfritt alternativ till ströbröd när jag behöver hjälp att blinda smeten.
  • Hemmagjord havregranola.

Ni märker, endast fantasin sätter gränser på vad det här fantastiskt goda och näringsrika spannmål kan bidra med i din vardag!!! 

Testa att utmana dig men ett nytt användningsområde redan den här veckan 😀 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*