Byt blandfärs mot röda linser

Mitt första inlägg under #sparadkrona sammanfattar hur mycket dyrare en kost bestående av kött är, än en kost på vegetariska alternativ.

 Idag valde jag att jämföra de billigaste livsmedlen i vardera livsmedelskategori och tog prisuppgifter från en av Sveriges billigaste matbutiker. 

Med dyrare produkter hade slutsiffran blivit betydligt högre än 4 888 kr, men tänker att ni som följer tråden #sparad krona redan har ett visst ekonomiskt tänk och handlar troligen inte i de dyraste mataffärerna, men vad vet jag..

Bytet i praktiken:

  • Tacofärs på fredagar är för många hushåll i Sverige bestående av blandfärs, vilket till fördel av både pris och hälsa kan bytas ut mot linser.
  • Köttfärssås kan bytas till en linsfärssås. 
  • Köttfärspaj kan bytas till en linsfärspaj
  • Chiligryta med mustiga och härliga kryddor kan med fördel lagas på linser och bönor! Super gott serverat med nachos eller ris!
  • Lasagne går utmärkt att fylla med en linsfärssås.
  • Pannbiff kan göras på linser om receptet modifieras en aning, främst är utmaningen att få smeten att hålla ihop, men det finns mängder av bra recept att söka fram. 
Jag hoppas jag har givit et tillräckligt många förslag för att något skall kunna falla er i smaken. TESTA redan denna veckan och spara in 96 :- redan på denna veckans inköp.
 
Stort lycka till att hålla i pengarna tills vi hörs nästa söndag igen när ett nytt supertips kommer avslöjas 🙂 

2 Kommentarer

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*