Korngrynsrisotto

Tillagningstid: 35 min
Portioner: 4
Ingredienser:
  • 1 gul lök
  • 2 msk rapsolja
  • 2 dl krongryn
  • 1 msk kantarellfond
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 7 dl vatten
  • 1 dl näringsjäst/ 1 dl riven veganost
  • 100 g kantareller (färska/från konserv)
Gör så här:
  1. Skala, dela och finhacka löken.
  2. Stek löken i olja tills den mjuknar.
  3. Tillsätt korngryn, kantarellfond och vitvinsvinäger. Låt koka någon minut. Tillsätt vattnet. Låt koka upp och fortsätt koka på svag värme 20–25 minuter under lock. Rör om då och då. Ta från värmen.
  4. Stek under tiden kantarellerna och tillsätt dem när korngrynsrisotton har ca 5 min kvar att koka. 
  5. Blanda då ner kantarellerna, näringsjästen och smaka av med salt och peppar.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*