Maties kikärtsgryta

Portioner: 6
Tillagningstid: 30 min
Ingredienser:
  • 1 gul lök
  • 1 paprika
  • 500 g kikärtor (kokta)
  • 3 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 400 ml kokosmjölk
  • 200 ml vatten
  • ½ dl tomatpuré
  • 3 tsk vitlökspulver
  • ½ tsk chiliflakes
  • ½ tsk cayennepeppar
  • 1 tsk hot curry
  • 1 tsk oregano
  • 700 g ugnsrostad potatis
Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Dela potatisen i 2 cm stora bitar, lägg på en plåt och ringla över lite rapsolja, ställ in i ugn ca 20 min.
  2. Skiva gullöken och dela paprikan i önskad storlek, stek i rapsolja på låg värme i ca 5 min. 
  3. Tillsätt samtliga kryddor och stek någon extra minut. 
  4. Häll i kokosmjölk, tomatpuré, kikärtor och vatten låt koka upp och sedan koka minst 10 min. 
  5. Nu kommer det lite udda men supernice momentet, ta de ugnsrostade potatisarna och rör ner i grytan. Servera direkt, som den är!!
Toppa med nötter, fröer, färsk chili eller några sparade potatisbitar  😀 

Där jag delar med mig av
100% växtbaserad, klimatsmart,
hälsosam, enkel och billig matlagning

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*