Kryddig kikärtssoppa

Portioner:  4
Tillagningstid: 30 min
Ingredienser:
  • 1 gul lök
  • 1 paprika
  • 500 g kikärtor (kokta)
  • 3 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 400 ml kokosmjölk
  • 200 ml vatten
  • ½ dl tomatpuré
  • 3 tsk vitlökspulver
  • ½ tsk chiliflakes
  • ½ tsk cayennepeppar
  • 1 tsk hot curry
  • 1 tsk oregano
Gör såhär:
  1. Dela löken och paprika i önskad storlek, stek i rapsolja på låg värme i ca 5 min. 
  2. Tillsätt samtliga kryddor och stek någon extra minut. 
  3. Häll i kokosmjölk, tomatpuré, kikärtor och vatten. Koka upp och låt koka minst 10 min. Ju längre den kokar desto godare blir den 😀
Serveras med mitt glutenfria formbröd! 
Denna soppa är som godas att värme på dagen efter, perfekt som matlåda eller i en termos för utflykten!

Där jag delar med mig av
100% växtbaserad, klimatsmart,
hälsosam, enkel och billig matlagning

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*