Tacokryddade sojabiffar

Lyckan när man lyckas med ett par glutenfria veganska biffar som håller ihop när man steker dem!! 😀 Idag finns det mängder av färdiga goda vegoprodukter att finna i frysdisken men det är långt från alla som vill äta processad mat alternativt att de ofta innehåller gluten eller rent av är ekonomiskt ohållbara att köpa regelbundet. Kika in detta recept och testa om du vill börja med ett recept som faktiskt funkar 😉

Det här receptet är verkligen busenkelt! Självklart går sojabönorna att byta ut mot svarta bönor, kidneybönor och vita bönor, välj det som passar dig bäst.

Ingredienser:

  • 2 pkt sojabönor (ca 500g avrunnen vikt)
  • 1 gul lök
  • 1 pkt tacokrydda (Gör din egen tacokrydda, recet längre ner)
  • 1 dl majsmjöl/polenta

Såhär gör du:

  1. Häll av sojabönorna i ett durkslag och skölj bönorna. Ta fram en matberedare.
  2. Skala och grovhacka löken.
  3. Tillsätt bönor, lök och kryddning ner i matberedaren och mixa tills att smeten är nära klumpfri, kan behöva stoppa och skrapa ner smeten från sidorna emellanåt.
  4. Tillsätt till sist polentan ner i sojasmeten, mixa i matberedaren och låt stå i 10 min.

  1. Forma därefter biffarna med blöta händer för att förenkla hanteringen av smeten. Ca 1 cm tjocka och 5–6 cm i diameter är en bra storlek för att enkelt kunna få dem att hålla ihop vid stekning.
  2. Stek i rapsolja, gärna så lite som möjligt (men ju mer du använder desto enklare blir stekningen).

 

Hemmagjord tacokrydda

  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk oregano
  • ½ tsk vitlökspulver
  • ½ tsk lökpulver
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk chilipulver (smaka av vad som passar dig)

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*