Kikärtspizza

En superenkel middag på under 20 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader.

1 portion (bara att x till anpassat antal)

Ingredienser:
* 1 dl kikärtsmjöl
* 1 dl vatten
* 1 tsk bakpulver
* Vitlökspulver
* Oregano
* Salt & peppar

Toppings:
* Planti cooking fraiche
* Morot
* Paprika
* Veganost (green vie – mozzarella)
* Mandlar
* Ärtskott
* Pizzakrydda

Såhär gör du:
1. Sätt ugnen på 225 grader. (Om du inte redan gjort det)
2. Blanda kikärtsmjöl, bakpulver, kryddorna och vatten med en sked/gaffel i en bunke.
3. Ta fram en bakplåt och bakplåtspapper, häll ut smeten i mitten av plåten och hjälp till att få en fin cirkel med baksidan av en sked.
4. Förgrädda i ca 5 min. Preppa under tiden grönsakerna du vill toppa pizzan med.
5. Planti cooking fraiche läggs som ett första lager och bygg sedan på med resterande. Sist ost och nötter för crunch 🌱
6. Grädda sista gången i ca 8–10 min 😊

Det fina med ett sådant hör recept är att det enkelt kan varieras i en oändlighet!

Ta det du har hemma, vilka grönsaker som helst. Istället för Planti cooking fraiche kan du ha tomatpuré eller krossade tomater.

Aubergine, zuccini, paprika och rödlök är en super kombo t ex 👌💚

Där jag delar med mig av
100% växtbaserad, klimatsmart,
hälsosam, enkel och billig matlagning

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*