Vegansk curryröra med ugnsbakad potatis

Ugnsbakad potatis med vegansk curryröra

Upp till dig om röran och potatisen skall vara varm eller inte. Om du serverar det på en buffé eller som en lunch kan den med fördel förberedas innan och serveras kall 😀

4 personer

Ingredienser:

12 st. potatisar (ca á 100 g)

Rapsolja till potatisen

Fyllningen till curryröran

300 g pumpa

400 g tofu

230 g kikärtor

Gul curry

Gurkmeja

Currydressingen

1 dl vegansk majonnäs (äggfri)

2 dl Planti cooking fraiche natural

1 msk gul curry

2 tsk gurkmeja

1 tsk vitlökspulver

1 tsk lökpulver

Salt & peppar

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj in potatisarna med olja och lägg dem på en bakplåt. Baka i nedre delen av ugnen 30–40 min.
  3. Skär tofu och pumpa i 1 cm kuber och lägg på en bakplåt, häll av kikärtsspadet och lägg kikärtorna på samma plåt. Krydda med curry och gurkmeja.
  4. Baka i ugnen tills allt fått färg, ca 20 min (kan bakas samtidigt som potatisen, i övre delen av ugnen). Ta ut och ställ för att svalna innan de rörs ner i röran.
  5. Ta ut potatisarna och låt svalna (eller tajma att de blir klara precis innan servering om du vill servera de varma).

Medans ugnen sköter sig själv förbereds currydressingen.

  1. Blanda majonnäs och alla kryddor. Rör sedan ner fraichen och låt vila i kylen tills de ugnsrostade sakerna har svalnat.
  2. När de ugnsrostade sakerna har svalnat rörs även de ner i currydressingen. Klar!

Montera sedan potatisen genom att snitta den och pressa ihop kanterna för att ”öppna upp” potatisen, fyll/toppa med curryröran och ställ gärna på ett fint fat med lite grönt runt om <3.

Där jag delar med mig av
100% växtbaserad, klimatsmart,
hälsosam, enkel och billig matlagning

2 Kommentarer

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*