Svampstroganoff med bönor

Svampstroganoff med stora vita bönor

Tillagningstid: 20 min

4 portioner

 

Ingredienser

2 gula lökar

3 vitlöksklyftor

400 g champinjoner

1 pkt stora vita bönor

400 ml kokosmjölk

1–2 dl vatten

3 msk tomatpuré

1 msk dijonsenap

3 msk sojasås (glutenfri vid behov)

Salt & svartpeppar

 

Tillagning

  1. Skölj/borsta svampen och skiva sedan i ca 2–3 mm tjocka skivor.
  2. Torrstek svampen tills den är gyllene ca 5–10 minuter. Rör om ofta.
  3. Skiva under tiden gul lök och finhacka vitlöken.
  4. Tillsätt lök och vitlök och fräs ytterligare några minuter.
  5. Tillsätt kokosmjölk, tomatpuré, dijonsenap och sojasås.
  6. Häll av vätskan från de vita stora bönorna och vänd ner dem i grytan.
  7. Addera vatten efter behov, ca 1–2 dl. Låt puttra i ca 5 minuter.
  8. Smaka av med salt och peppar.

Serveringsförslag är att servera stroganoffen tillsammans med havreris (”vanligt” fullkornsris för glutenfri variant)! Toppa gärna med något trevligt grönt som bladspenat!

Tips!

Testa gärna att byt ut kokosmjölken till sojagrädde matlagning (ex Aplro) eller havregrädde (kolla glutenfri märkning vid behov) för en mer klimatsmart version, känn efter vilken smak som passar dig bäst eller alternera för nöjes skull.

Där jag delar med mig av
100% växtbaserad, klimatsmart,
hälsosam, enkel och billig matlagning

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*