Kikärtsomelett 2.0

Kikärtsomelett slår alla andra maträtter jag känner till när det kommer till enkelhet, tidsåtgång, disk, ekonomi, näringsvärde, protein vs energi osv… Det här är med andra ord en supermåltid som alla borde lära sig att tillaga! Och att lära sig gör du på första försöket! Det enda som skulle kunna gå fel är att du har för bråttom att vända omeletten eller att verktyget (stekspaden) är för smal så att omeletten faller isär när du skall vända den.

Lycka till och smaklig måltid!

Tillagningstid: 10 min 
Portioner:
 1

Ingredienser:

  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • Valfri kryddning (minst 3 tsk, för maximerad smak)

    Kryddexempel:

  • 1 tsk franska örter, 1 tsk vitlökspulver, 1 tsk lökpulver (Medelhavsmat)
  • 1 tsk curry, 1/2 tsk gurkmeja, 1 tsk vitlökspulver (Indiskt)
  • 1 tsk paprikapulver, 1 tsk oregano, 1 tsk spiskummin (Mexikanskt)

Gör såhär:

  1. Ta fram en bunke och mät upp samtliga torra ingredienser. Blanda ordentligt.
  2. Tillsätt vatten ca 1 dl i taget och rör ordentligt så inga klumpar bildas
  3. Ta fram en non-stickpanna och sätt temp på strax över medelvärme. Låt bli panna bli varm och häll sedan smeten rakt ner i pannan. (Vet du med dig att mat lätt fastnar i stekpannan rekommenderar jag att hälla i ca 1 msk olivolja).
  4. Stek på ena sidan, ca 3–4 min eller tills ovansidan börjar torka ut.
  5. Är pannan liten och omeletten blir tjock kan temperaturen behöva sänkas eller ett lock läggas över. Sist när den börjar se klar ut görs en vändning av omeletten. Hela smeten måste vara genomstekt och det blir en trevligare yta när även undersidan är stekt! 🙂 

Precis som en ”vanlig” omelett gå smaker, innehåll och tillbehör att variera i en oändlighet. Anpassa den efter din smak och tycke!

Där jag delar med mig av
100% växtbaserad, klimatsmart,
hälsosam, enkel och billig matlagning

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*