Kikärtsgryta med blandade grönsaker

Tillagningstid: 20 min

6 portioner

Ingredienser

1 msk rapsolja

1 msk oregano

1 msk hot curry

1 tsk gurkmeja

1/2 dl tomatpuré

400 ml kokosmjölk

400 ml vatten

2 pkt kikärtor

200 g morötter 

100 g broccoli (fryst/färsk)

100 g blomkål (fryst/färsk)

100 g majs

2 tsk salt

Tillagning

  1. Fräs kryddorna i rapsolja. 
  2. Tillsätt sedan tomatpuré, kokosmjölk och vatten. 
  3. Skär morötter i mindre bitar och dela broccoli och blomkålen i mindre bitar. 
  4. Tillsätt därefter resterande ingredienser och låt koka upp.
  5. Koka under lock på svag värme i minst 10 min, ju längre desto godare blir grytan.

Serveras med råris* och toppa gärna med något grönt 😀 

*Havreris är ett betydligt bättre alternativ för dig som inte är glutenintolerant. Bättre näringsvärde, likvärdig smak och framförallt mer klimatsmart!

Där jag delar med mig av
100% växtbaserad, klimatsmart,
hälsosam, enkel och billig matlagning

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*