Klassisk vegansk bolognese

Receptet är skapat av min bror!

I söndags blev jag och min sambo hembjudna till min bror på middag. Det var en supermysig stund tillsammans med mycket god mat och trevligt sällskap. Det som stod på menyn var den här fantastiskt goda köttfria bolognesen. Det är en av min brors veganska paradrätter som jag stolt får dela med mig av till er här på min blogg och på min Instagram.

Klassisk vegansk bolognese

Ingredienser
 • 2–3 gul lök

 • 3 klyftor vitlök

 • 4 rivna morötter

 • 1 pkt Anammas formbarfärs

 • 2 dl tomatpuré

 • 2 msk grönsaksfond

 • ½ dl socker

 • ½ dl torkad oregano

 • 800 g Mutti krossade tomater

 • Salt och peppar efter smak

Tillagning
 1. Finhacka lök, vitlök och riv morot grovt.
 2. Fräs löken i olja och tillsätt sedan morot och den formbara färsen, stek ett par minuter.
 3. Tillsätt resterande ingredienser, koka upp och låt koka under lock. Ju längre desto godare.

Min bror rekommenderar minst 60 min, vilket enkelt kan planeras för eftersom den sköter sig själv på plattan. Det kommer bli en riktigt stor sats och mängder av matlådor att se framemot. Detta recept måste testas!


Ps: Min älskade brorsdotter på 20 månader älskar denna maträtt och jag skulle tippa på att era barn där hemma kommer älska denna veganska bolognese också!

Där jag delar med mig av
100% växtbaserad, klimatsmart,
hälsosam, enkel och billig matlagning

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*