Tempehwok med sweet chilisås

Tempehwok med sweet chilisås

Portioner: 4

Tillagningstid: Förberedelse 10 min + wok 10 min

 

Ingredienser

  • 3 msk rapsolja
  • 40 g färsk ingefära
  • 400 g tempeh
  • 1 gul lök
  • 1 zucchini
  • 1 morötter
  • 1 paprika
  • 1 dl sweet chilisås
  • 0,5 dl japansk soja (glutenfri)

Tillagning

  1. Strimla ingefäran, gul lök och dela tempeh och grönsakerna i 2–3 cm stora bitar.
  2. Stek tempeh i olja tills den fått färg.
  3. Tillsätt därefter sojasås, ingefära, gul lök och övriga grönsaker och stek tills allt får en fin yta.
  4. Häll sist över sweet chilisås i stekpannan och stek någon minut till.

Servera med jasminris!

Där jag delar med mig av
100% växtbaserad, klimatsmart,
hälsosam, enkel och billig matlagning

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*