Hälsopizza

En vegansk & glutenfri pizza som inte tar mer än 20 min. Receptet kan enkelt X med antalet önskade portioner och det enda som kan behöva justeras är temp på ugnen och gräddningstid.

Hälsopizza

Ingredienser

  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 1,5 dl vatten
  • 2 tsk bakpulver
  • Vitlökspulver
  • Oregano
  • Salt & peppar

Toppings

  • Tomatsås (tomatpuré, vatten, oregano, salt & peppar)
  • Färsk basilika & spenat
  • Cocktailtomater
  • Champinjoner
  • ”Vitlökssås” (hummus, vatten, vitlökspulver, salt)


Tillagning
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda kikärtsmjöl, bakpulver, kryddorna och vatten i en bunke.
3. Ta fram en bakplåt och bakplåtspapper, fördela smeten i en cirkel i mitten av plåten.
4. Förgrädda i ca 5 min. Preppa under tiden grönsakerna du vill toppa pizzan med.
5. Ta ut pizzabotten ur ugnen, addera dina toppings (vänta med såsen till efter gräddning i ugn) 🌱
6. Grädda sista gången i ca 8–10 min 😊

Toppa med vitlökssås och färska örter

Det fina med ett sådant hör recept är att det enkelt kan varieras i en oändlighet!

Ta det du har hemma, vilka grönsaker som helst 💚

Där jag delar med mig av
100% växtbaserad, klimatsmart,
hälsosam, enkel och billig matlagning

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*