Kaffe- & chokladkaka​

Kaffe- & chokladkaka

Receptet är naturligt glutenfritt, raffinerat sockerfritt, fettfritt, mjölkfritt, äggfritt & då självklart också vegansk. Helt enkelt en perfekt kaka att servera vid alla möjliga tillfällen! 

Tillagningstid: 60 min
Servering: 6-8 bitar

Ugn: 200 grader

Ingredienser
  • 10 dadlar (färska urkärnade)
  • 2 dl havregryn (glutenfria)
  • 1,5 dl bryggt kaffe
  • 2 msk kakao
  • 2 msk kokosolja
  • 1 krm vaniljarom
  • 1 krm salt
Tillagning
  1. Tillsätt alla ingredienser i en matberedare eller mixa med en stavmixer tills smeten är slät.
  2. Smörj en form (ca 8 x 15) med kokosolja och häll i smeten. Grädda i ugn i ca 10 min.
  3. Låt svalna och ställ sedan direkt kallt, (kyl/frys).
Kakan kan även ätas som ett mellanmål för oss som behöver extra energi mellan måltiderna. Förvara då “kakan” i frysen färdigskuren i lagom stora bitar och ta fram när energin dippar eller sötsuget kommer fram.  

Där jag delar med mig av
100% växtbaserad, klimatsmart,
hälsosam, enkel och billig matlagning

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*