Lök- & svamppaj

Lök- & svamppaj

VEGANSK, GLUTENFRI, NÖTFRI

Servering: 4 portioner
Tillagningstid: 40 min
Ugn: 200 grader

Ingredienser
Pajdeg
  • 3 dl kikärtsmjöl
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 1 tsk salt
Fyllning
  • 250 g champinjoner
  • ½ purjolök
  • gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • ½ dl kikärtsmjöl
  • 3 msk sojasås (glutenfri vid behov)
  • 2 msk svampbuljong
  • 1 ½ dl vatten
  • Salt & peppar
Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsform ca 20-25 cm i diameter.

Pajdeg
  1. Blanda samtliga ingredienser till pajdegen med degkrokar, för hand eller med en matberedare till en jämnt fördelad deg.
  2. Tryck ut degen i pajformen och ställ åt sidan.
Fyllning
  1. Skölj/borsta och klyfta champinjonerna. Strimla purjolök, gul lök och grovhacka vitlöken. Stek allt tillsammans i en liten mängd olja i ca 3-5 min.
  2. Blanda kikärtsmjöl, buljong och sojasås i en bunke. Tillsätt därefter vattnet lite i taget, för att undvika klumpar, blanda till en jämn lös smet.
  3. Häll ner den stekta svampen och löken i sojasåsen och rör om.
  4. Häll sedan fyllningen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.

Servera med valfria tillbehör och en stor härlig sallad!

Där jag delar med mig av
100% växtbaserad, klimatsmart,
hälsosam, enkel och billig matlagning

Kontakt

Önskar du veta mer om mina tjänster. Skicka ett meddelande så hör jag av mig!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*