Kikärtsfritters

KIKÄRTSFRITTERS

→ Vegan – Glutenfree 
Förberedelsetid:
 15 min
Tillagningstid: 15 min
Total tidsåtgång: 45 min

INGREDIENSER

2 st salladslökar (ca 50 g)
1 paprika (ca 200 g)
1 liten zucchini (ca 200 g)
1 morot (ca 100 g)
1 pkt kikärtor
4 dl kikärtsmjöl
2 msk chiafrön
3,5 dl vatten
3 tsk bakpulver
2 tsk vitlökspulver
2 tsk lökpulver
1 tsk örtkryddor
Salt och peppar

TILLAGNING

  1. Riv morot, zucchini, finhacka lök och paprika.
  2. Vänd ner allt i en stor bunke tillsammans med resterande ingredienser.
  3. Låt smeten stå i 10-15 min, späd eventuellt med vatten eller tillsätt mer kikärtsmjöl efter behov.*
  4. Stek i olja på medelhög värme tills en fin krispig yta har bildats (ca 2 min), vänd försiktigt och stek ytterligare ca 1 min.

TIPS
* Justera mängd vatten och kikärtsmjöl efter smetens konsistens, den skall vara tjock men ändå flyta ut lite i stekpannan.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*